Friday, 5 August 2011

AWAL-AWAL DAH KENA TIPU!!!


ika tak tahu lar gambar sapa atas tu.. ika kipnap kat pak cik google nye.. hehe..


Assalamualaikum
hye semua
ok kemarin ika baru pergi traning untuk kerja ika tu
tapi yang malang, marah & geram nya
sebab jawatan yang ika minta tu tak dapat
bos tu dia bagi jawatan lain
tapi jawatan tu memang ika tak boleh buat
korang semua tahu tak yang ika dapat jawatan apa??
"OPERATOR PROMOSI STREAMYX"
yang ayat dia lebih kurang macam nie
"Assalamualaikum.. selamat pagi.. saya wakil dari Telekom M'sia and blablabal...."
korang pown mesti pernah juga kan terima panggilan mcm tu??
hahaha.. ermm.. macam tu lar.. sapa tak sakit hati??
dah lar kita minta jawatan lain dia bagi jawatan lain
yang nak kena promote nie mana ika nak pandai cakap sangat pown 
lepas tu tipu pulak pasal gaji.. memang gila-gila dibuatnya
sepatutnya gaji yang sebenarnya RM350 je (akak-akak kerja yang gtaw ika)
kalau ada sale dan komesion baru diorang bagi gaji tinggi
ikut pada sale yang kita dapat tu
so apa lagi.. memang bengang lar bila dengar
nasib diorang gtaw.. dah lar awal-awal tu punya lar excited nak kerja
last-last down terus.. ermm.. dah lar tempat kerja tu jauh dari rumah ika
ermm.. sabar je lar..
 tapi yang lawaknya 1st day kerja ada budak cabut lari
coz tak boleh buat.. hahaha..
macam tu lar.. kalau kena kat korang.. korang marah tak?? huhu

see ya...:)





Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

4 kawan-kawan jom komen:

Afiq Din said...

iklan keje mesti nk kne gempak... bru org mintak keje...

ade verification la plak...

scha fiqah said...

last2..hampeh! hehe..:)

one of the three said...

me, I kena 3 prank call in a day, lagi sakit hati sayang. :D

Ika said...

yeke?? kalau ika mesti dah x tahan..hehe..:)

Copyright @ Syafiqah a.k.a Ika