Saturday, 4 August 2012

BICARA HATI!!!



  
= Ya Allah =
= Jika Dia Bukan Milikku =
= Tabahkan Hatiku Ini =

= Jika Dia Bukan Milikku =
= Tenangkan Hatiku Ini =

= Jika Dia Bukan Milikku =
= Dekatkan Aku Dengan Mu Ya Allah =


~"Semoga Aku Redha Dengan KetentuanMu"~

=
=
=

= Ya Allah =
= Jika Dia Adalah Jodohku =
= Eratkanlah Hubungan Kami =
= Jangan Pisahkan Kami Ya Allah =

= Jika Dia Bukan Jodohku =
= Berikanlah Kami Jalan Yang Terbaik =
= Agar Kami Saling Tidak Menyakiti Antara Satu Sama Lain = 




Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Sunday, 17 June 2012

MELUAHKAN PERASAAN!!!





Assalamualaikum
hye semua..
erm..
malam nie ika tergerak hati pulak nak update blog
yang berbulan-bulan tak update nie
huhu..
=
=
=
=
kebanyakkan orang kat luar sana tak tahu
bekerja di klinik pakar amatlah mencabar
sebab nak kena melayan karenah patient yang bajet bagus
nak kena melayan karenah doktor-doktor yang bajet diorang tu seolah-olah macam bos
padahal bos sendiri pun tak ada yang berperagai macam doktor-doktor yang lain tu
erm.. nak kena berdepan dengan doktor pakar yang tegas lagi
nak kena berdepan dengan patient yang suka naik angin je memanjang
tambah-tambah time kerja banyak pulak
mula lar nak jadi tension je time tu
kalau boleh.. benda yang ada kat depan kaunter tu
nak je baling semua.. hehe..
erm.. sabar je lar kerja kat situ..
mentang-mentang kita nie kerja sambilan je kat situ
terasa seolah-olah dipinggirkan dan terasa diperbodohkan dengan staff-staff kat situ
tapi ika malas nak ambik port kalau diorang dok tengah bergosip
lagi satu malas nak menyampuk sangat
ika rasa lebih baik ika diam daripada bercakap yang bukan-bukan
nanti tak pasal-pasal diorang gosip ika lak
erm.. i don't care!!
apa yang diorang nak gosip & bercakap pasal ika
ika malas nak kata apa
janji ika siapkan kerja ika sudah..
mulut manusia memang tak boleh tutup
ada je benda yang nak kata..
hehe.. k lar.. out dulu..
ada masa ika update lagi ok..
hehe..bbye!!



p/s: kata kat orang..padahal diri sendiri pun sama je..hahaha..


see ya...:)





Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Saturday, 9 June 2012

PURDAH!!!






kepada my love
"Mohd Mus'ab bin Habibuddin"
semoga impian awak nanti tercapai 
melihat saya berpakaian seperti gambar kat atas tu
insyaAllah..kalau ada jodoh nanti
saya akan pakai macam nie time kita kahwin nanti ok??
amin...



p/s: ingin berubah..insyaAllah... (",)


see ya...:)





Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Wednesday, 16 May 2012

TERASA HATI!!!




ika hanya pekerja sambilan biasa
memang semua benda ika tak tahu lagi nak buat
ika baru 3 bulan kerja kat klinik pakar ortopedik tu
banyak benda lagi yang perlu ika belajar
ika akui ika nie jenis lembap nak selesaikan satu-satu kerja
ika bukan macam kak Ja (kerani sorang lagi) yang jenis buat kerja cepat
lain orang lain cara
tapi lembap-lembap ika, ika boleh selesaikan kerja dalam satu hari
ika sanggup balik lambat sebab nak selesaikan kerja ika tu
ika tak nak tangguh lama-lama
walaupun staff lain suruh ika balik
tapi ika tetap nak stay sampai kerja ika siap
adat lar kalau kita buat kerja mesti ada yang salah
mana ada kerja kita buat semua betul
ika terima teguran orang
ika jadikan ia sebagai pengajaran bagi ika
=
=
=
=
baru-baru nie kak Ja masuk wad
seminggu ika handle kerja kak Ja
sampai nak demam-demam pun ada
ika akui kerja kak Ja memang banyak
tapi ika tetap nak selesaikan kerja dia sampai habis
ika tak nak tangguh kerja dia lama-lama
ika cuba sebaik yang mungkin nak selesaikan kerja kak Ja tu
tapi kenapa ada orang still tak puas hati dengan ika??
ada saja mulut nak mengata
please lar.. sebelum nak pelekeh orang lain
baik cermin diri sendiri dulu
ika tahu semua orang dalam tu sayang kat kak Ja
bagi depa kak Ja lar yang buat kerja semuanya perfect
tapi time ika.. ada saja orang nak pelekeh macam-macam
(ye lar kita nie kan pekerja sambilan)
tapi ika tak kisah.. janji ika buat kerja ika bagi siap sudah
ika malas nak layan orang yang kadang-kadang banyak bercakap
tapi kerja tak jalan
 kadang-kadang sakit hati pun ada..
tolong lar jangan sesekali nak pelekeh orang yang baru nak belajar
tapi bagi lar tunjuk ajar supaya orang yang "lembap" nie boleh tahu apa yang perlu dibuat
dan apa yang tak perlu dibuat
jangan nak mengutuk belakang dan pelekeh orang sesuka hati je
tahu lar pangkat depa lagi tinggi dari pangkat kita nie
 tapi jangan nak pandang rendah dekat orang lain
sedangkan diri sendiri pun buat kerja dok salah-salah lagi
sabar je lar dengan orang macam nie..
ermmmm....



p/s: tension..rasa nak menangis sepuas-puasnye!!! ;(



see ya...:)










Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Friday, 4 May 2012

SIBUK!!!






Assalamualaikum
hye guys..
wahhh... lamanya ika tak on blog.. hehe
biasa lar.. sejak-sejak kerja di klinik pakar nie dan masuk dalam dunia erobik nie
asyik sibuk je memanjang
mana tak nye.. sejak kerja kat klinik pakar tu
makin bertimbun-timbun kerja nak kena siap..
time habis kerja pkul 5.. semua orang pakat balik dah..
yang kita nie pkul 5 tak ketahuan lagi..
erm... ika bukan apa.. nak balik pkul 5 pun boleh..
tapi main dengan kerja banyak nie.. malas nak biar macam tu je
baik ika siapkan kerja dulu sebelum balik.. hehe..
erm.. sekarang nie pulak ika ada pertandingan erobik..
hehe.. makin sibuk lar jadinya..
dengan nak buat latihan lagi..
dapat tahu lak last-last minute..
so berlatih tak henti-henti ar..
sampai sakit kaki-kaki nie.. macam nak tercabut dah rasa.. hik3..
ok lar.. ika tak nak cerita panjang lebar
ika nak tunjuk kat korang video pertandingan erobik yang ika bertanding masa 28 April hari tu..
hope korang enjoy tengok video ika nie... hik3 (",)

*
*
*
*
*
*
*


video

see ya... :)






Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Tuesday, 28 February 2012

ADAKAH FB IKA KENA HACK???




Assalamualaikum
hye semua
huhuhu..
ika sedih lar
tadi ika nak buka FB tak boleh-boleh pun
kenapa ye??
adakah FB ika kena hack lagi??
dah lar dulu kena hack dah
nie kalau kena hack lagi habis lar macam nie
huk3..
nak check pun susah..
sebab member ada beritahu yang dia ada jemput member-member
pergi kenduri kahwin dia dalam FB
erm.. kalau macam nie nak tengok pun tak boleh..
kadang-kadang tak faham tau
kenapa diorang suka sangat nak hack FB orang lain..
kenapa best ke dapat hack FB orang??
kalau kena kat diorang sendiri baru diorang rasa
iiiissshhhhhh!!!
lagi satu dekat situ dia ada tulis macam nie

 yang ika hairan bila masa ika change password ika??
pelik tak pelik??
adoiiii.. 
sakit hati betul ar macam nie.. huh!!


see ya...:)





Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Saturday, 25 February 2012

ADD ---> REMOVE ---> ADD ---> REMOVE!!!





Assalamualaikum
hye semua
oh ye.. apa maksud tajuk ika kat atas tu ye?? errmmm..
ok mai sini ika nak cerita
ada lar sorang hamba Allah nie
mula-mula dia add ika kat FB
then dia remove lak
pastu add balik.. so ika pun ok
and approve lar dia lagi sekali
tapi kadang-kadang terfikir jugak
apa motif dia buat macam tu??
rasa pelik and heran pun ada
sekarang nie dia remove ika balik
kalau dia nak frenz dengan ika tak payah lar nak add and remove
ika tak suka lar orang macam tu
dah add pergi remove lak
kalau dia remove terus tak pe
nie tetiba add balik.. pastu remove balik
apa kena dengan dia tu ha?? ermm..
nak kata dia tak penah komen status ika kat FB
dia ada komen jugak
tu pun jarang-jarang..
lepas nie kalau dia add balik.. ika dah malas nak approve dah
biar lar dia nak kata apa
ika peduli apa..
tapi setahu ika dia nie senior ika time kat kolej dulu
tapi kitorang tak pernah cakap
cuma pernah berselesih je dulu
tapi tak silap ika dia tu kawan kepada ex gf pakwe ika dulu kat kolej
erm.. tak faham betul lar..
sakit hati pun ada gak nie...


see ya..:)






Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Friday, 24 February 2012

NOVEL KASIHKU ABADI!!!





"Akan kusisip memori semalam selagi langit memayungi bumi"

Wana yang pernah putus tunang telah menyerahkan soal jodoh
pada keluarganya.
Antara rela dan terpaksa, dia menerima risyam
sebagai suami. Rumah tangga mereka diserikan dengan
sepasang anak kembar Rayyan dan Rania.
Ternyata, pilihan keluarga juga membuahkan cinta dan bahagia

Kegembiraan mereka 'dirampas' bila Risyam disahkan menghidap HIV positif
akibat pemindahan darah. 
Risyam yang amat kecewa menganggap ini sebagai malapetaka.
Namun, Wana dan seluruh keluarganya memberikan
sokongan yang moral agar Risyam tabah meneruskan hidup.

Konflik antara Wana dan Risyam terjadi dengan 
kemunculan Haiqal, 'bekas tunangan' Wana. 
Lelaki itu cuba menggoda Wana agar kembali ke pangkuannya.
Dengan cara halus, dia memporak-perandakan
rumah tangga Risyam dan Wana.
Namun, keimanan suami isteri ini yang sabar,
berjaya menangkis kejahatan manusia.

Akhirnya, setelah mengharungi pelbagai derita,
Risyam pergi jua
pergi dan tak kan kembali
Wana berasa bersalah kerana tidak berada
disamping Risyam ketika Risyam menghimbus nafasnya yang terakhir
Manakala Haiqal pula menyesal atas perbuatannya selama ini
=
=
=
best tau novel tu
ika baca banyak kali pun still tak jemu-jemu
novel "Kasihku Abadi" nie sedih sangat
ika baca sampai nangis-nangis
hehehe..
walaupun novel nie dah lama
tapi ika still baca sampai sekarang

see ya...(",)

















Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Saturday, 11 February 2012

DAPAT KERJA BARU!!!





Assalamualaikum
hye semua
ika minta maaf sangat
sebab ika dah lama tak update blog
bukan apa.. ika malas nak update
lagipun ika tak dak benda nak cerita pun sebenarnya
hehehe
=
=
=
=
Alhamdulillah.. sekarang ika dah dapat kerja baru
tapi kali nie ika dapat kerja under kerajaan nye
tapi sambilan je lar
ermm.. kira ok lar kan??
at least ika dapat pengalaman daripada kerja tu
btw kak long ika selalu pesan
walaupun kita tak suka dengan kerja kita nie
tak apa ambik ia sebagai satu pengalaman
pengalaman tu yang penting
dari pengalaman lar kita dapat rasa saat-saat pahit dan manis
dan ia secara tak langsung memberi kita sebuah kenangan yang tak dapat kita lupa
suatu hari nanti
apa-apa kita mesti lah berfikiran positive dalam kerja
insyaAllah.. semua benda yang susah kita dapat tempuhinya
=
=
=
=
ika selalu fikir bukan senang nak dapat kerja sebagai pembantu tadbir
tambah-tambah under gov.
tapi ika bersyukur sangat akhirnya ika dapat jugak kerja nie
 walaupun status ika hanya pekerja sambilan je
dan hanya sebagai kerani pembantu tadbir je
walaupun pangkat ika dapat tak tinggi
tapi ika tak kisah
at least ika dapat merasa pengalaman bila bekerja dengan orang kerajaan
dapat tahu peragai masing-masing macam mana
dapat bergaul dengan orang yang lebih berumur dari ika
tapi bab berumur nie ika tak kisah sangat
sebab bila kita bergaul dengan orang yang lebih berumur dari kita
ia membuatkan kita lebih matang.. hee
kalau korang nak tahu dekat bahagian ika kerja tu
ika merupakan staff paling temuda dalam tu
wahh.. rasa diri macam adik lar pulak..
hehehe..
=
=
=
=
dah 3 hari ika kerja
Alhamdulillah.. semua berjalan dengan lancar
ika harap ika dapat tempuh alam pekerjaan ika dengan penuh kesabaran
dalam melaksanakan tanggungjawab yang diberi..
insyaAllah..

ha lupa ika nak bagitau
nama jabatan ika kerja tu
jabatan klinik ortopedik
memang nak kena berdepan dengan patient lar kan?? hehe
and kena lar melayan karenah patient nanti
kalau patient tu jenis pakai sembur je
hanya dengan kesabaran je dapat mengawal kemarahan ika nie
huhuhu..
and ofcos lar kena bekerja dengan doktor and staff nurse kat dalam bahagian tu
tapi ika tengok diorang semua ok2 je..
heee..:)


ok lar.. cukup takat nie je ok
nanti ika update lagi ok
hehehe
esok ika kerja..
biasa lar negeri kedah hari ahad dah start kerja
ermmm..rasa malas lar pulak nak p kerja esok..
wink..wink..winkk
ngee~ hik3!!


see ya...:)
















Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Tuesday, 24 January 2012

kakak kesayangan!!!




Assalamualaikum
hye semua
hari nie ika nak cerita tentang kak long ika.. hee
ok kak long ika nie seorang yang baik hati, sporting dan agak panas baran jugak lar
tapi ika respect kat kak long ika nie
 sebab dia nie jenis tak berkira.. hehe
setiap bufday dalam family kitorang
dia lah orang pertama yang beli kek & wish bufday =,=
bab duit pun dia tak berkira
time ika tak ada duit
bila mintak je kat dia terus dapat.. huhu
tambah-tambah kalau time kak long ika dapat gaji
ika tak mintak duit pun dia hulur macam tu je 
walaupun dapat RM10 je.. heee (ok lar kan dari tak dapat langsung) T__T
kalau dia dapat bonus boleh lar nak dapat dalam RM50 (",)
tapi...  satu je ika tak suka dengan peragai kak long ika nie
kak long ika nie jenis panas baran
kalau time dia marah jangan lar lawan cakap dia.. haaa..
dah lar mulut lazer.. sekali kena makan dalam kot
jangan main-main!!
tapi kak long ika nie panas baran pun dia seorang yang sporting gila beb!!
ha lagi satu.. kalau nak beli apa-apa
mintak je.. mesti dapat nye
kecuali kalau dia tengah sengkek sangat-sangat
kalau mintak time tu confem dia tak kan bagi
kecuali duit.. dia bagi lar jugak sikit..
kalau dia tak bagi pun.. dia belanja je.. hee
tu pun dah kira puas hati...:)
=
=
=
erm.. ada lagi nie nak cerita pasal kak long ika
tapi rasa cukup lar setakat tu je
nanti panjang-panjang rasa macam tak best lak.. huhu..
bawah nie ika letak pic kak long ika
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=






comel tak kak long kita?? comel kan?? hehe.. tengok adik ar comel ke tak.. huhu..:)

see ya...:)




Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Thursday, 19 January 2012

DRAMA SCENT OF A WOMAN DAH HABIS!!!



Assalamualaikum
hye semua
boring lar malam nie
btw ika nak gtaw kat korang semua
yang drama "scent of a woman" dah habis dah pun
kalau sapa-sapa yang follow drama tu mesti korang tahu jalan cerita dia macam mana kan??
huhuhu
ok lar tak nak bebel panjang-panjang
bukan korang nak baca pun kan?? betul tak?? huhu.. kalau rasa tak betul tak pe lah..
ika tak marah pun kalau korang tak nak baca entry ika nie
entry ika nie bukan best macam entry korang pun
(alahai touching lar pulak!! :))
ngee~ :)



p/s: selesema makin menjadi-jadi.. esok keje lak.. kalau mintak mc kan bagus.. huhu.. (",)


see yaa...:)








Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Monday, 16 January 2012

PANAS HATI!!!



kecoh betul ar mulut minah tu
tension betul kalau time nak buat kerja
dah ar benda kecik pun nak kecoh-kecoh
printer hang sikit pun mengelabah tak tentu pasal
aku tahu ar printer hang tu sebab aku yang buat die jadi hang
benda macam tu pun ko nak mengelabah tak tentu pasal
 pas tu tunjuk kemarahan ko tu
ko ingat ko bagus sangat!! huh!!
ko off lar dulu..pas tu ko on ar balik
tu pun susah ke??? hah?? 
bila aku nak buat ko tak bagi
bila aku suruh ko buat ko kata aku macam-macam
memang ar aku budak IT
tapi jangan sesuka hati nak pelekeh aku ikut sedap mulut ko je
padahal benda tu boleh sttle
tapi disebabkan mulut ko yang kecoh & gelabah tu
 aku yang nak sttle kan masalah jadi tak tentu arah
benda sikit pun ko nak pelekeh aku
hello... ko jangan nak bajet ko tu hebat ok!!
aku tahu ar ko orang lama kat tempat tu
tapi tak yah nak tunjuk yang semua benda ko tahu
customer tanya pun ko cakap lebih kurang je
ko ingat dengan sikap ko tu orang tak terasa ke ha??
panas hati betul ar!!
nak je behenti kerja..ermmm
sabar je lar!!
haishhh!!


see ya...:)





Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Tuesday, 3 January 2012

DRAMA SCENT OF A WOMAN!!!



Assalamualaikum
hye semua
hehehe
drama  "Scent Of A Woman"
korang ada tengok tak cerita nie??
best gila-gila
cerita nie sedih sangat-sangat.. huhu
tapi ika lagi sedih sebab dah berapa minggu ika terlepas tengok cerita nie kat tv.. huk3.. :(
time ulangan pown terlepas gak
tak dapat nak tengok 
so minggu nie ika nak stay je kat depan tv.. hehe
ha.. kalau korang nak tahu tema lagu dalam blog ika nie
adalah salah satu lagu dari drama korea tersebut.. huhu
best tak?? kalau tak best korang buat-buat lar bagi best ok.. hehe (",)
ok lar ika out dulu
nanti ada masa ika update lagi ok.. heee
peace!!

see ya...:)









Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

Copyright @ Syafiqah a.k.a Ika