Saturday, 17 September 2011

KERJA OH KERJA!!!





Assalamualaikum
hye semua
penatnya ika bila dah start kerja
sampai tak sempat nak update blog nie.. hehe..
ye lar kalau balik kerja je time malam mesti tido awal
awal pown tak de ar awal sangat
dalam pukul 11 keatas dah tido
kalau tak pukul 1 keatas baru nak tido
hehe
biasa ar bila mai dengan kerja nie dia rasa letih sikit
=
=
sebenarnya ika tak berapa suka sangat dengan kerja ika tu
tapi disebabkan family paksa jugak suruh kerja
so ika kena ar kerja jugak
ika buat kerja pown macam terpaksa je
nak bagun pergi kerja pown rasa malas je
=
=
tuan kedai kat tempat ika kerja tu ika tak nafikan
dia baik sangat
tapi disebabkan kerja macam tu tak berapa sesuai bagi ika
so ika buat kerja macam terpaksa
nak kerja pown rasa malas
nasib lar hari nie dengan esok cuti
ika ingat nak cari kerja lain je
=
=
ika dengar kat tempat kerja tu dah ramai pekerja yang berhenti
::Alasan Sebab::
kerusi tak cukup lar nak duduk
kena angkat barang berat-berat lar
nak kena cuci kedai lar & macam-macam lagi lar
hehe
ika tahu diorang tu bagi alasan sebab diorang tak boleh nak buat kerja tu semua
kalau ika kat tempat diorang pown ika akan buat alasan macam tu jugak
SERIUS ika memang tak suka kerja kat kedai
tak kisah lar kedai apa pown
sebab confem-confem ar kena jadi casher & follow customer ( ika tak pandai math.. so bab-bab akaun nie memang ika fail)
bab-bab tu memang ika tak suka
kalau korang nak tahu kebanyakkan customer bila diorang nak usha-usha barang kat kedai
diorang tak suka ada orang ikut je bontot diorang tu
sama lar ika pown kalau ika nak cari or beli barang ika tak suka orang datang ikut ika je kat belakang
ye ika tahu kita kena follow customer takut-takut customer curi barang kat kedai tu
tapi SERIUS rimas.. so ika pown tak suka jugak kalau buat macam tu
=
=
=
" sapa yang paksa ika buat kerja yang ika tak suka.. ika akan buat kerja tu secara terpaksa.. kalau ika memberontak suatu hari nanti ika akan berhenti tanpa pengetahuan sapa yang paksa ika kerja tu.. tak kisah lar family or sapa-sapa pown.. sesetangah orang nampak je ika nie slow.. tapi bila ika dah mula memberontak macam-macam ika boleh buat" (baca macam takut je kan??) tapi itulah sebenarnya diri ika!!


p/s: tak tahu nak luah kat sapa.. luah kat dalam blog pown dah kira ok.. hee..

see ya...:)









Thanks Ye Baca Entry Ika..Kalau Suka Sila Like Ye Dan Jangan Lupa Komen Sekali Ok..Peace(",)

9 kawan-kawan jom komen:

Bluewendy said...

memang kerja kat kedai penat sgt! tambah2 agi kedai makan..huhu.. agi lah balik ase cam nak patah kaki..hik3

teha said...

hoho.. lewat nyee tido !

cart kartika said...

Hmm memg xsronok lau buat kje ngn terpaksa..sbr eh ika..^^

Ika said...

@Bluewendy: huhu..tahu x pe...nsb ika x keja kat kedai makan..kalau xlagi bertmbh penat..hee...

@teha: erm..lewt gak ar..hehe..

@cart kartika: tahu x pe..ok2..ika pown tgh sabar nie...hee..:)

RAINS INDRANI FIRDAUS said...

klu dipakse..smakin lame smakin xde mood nk wt kje yg kita x berkenan...

Ika said...

@RAINS INDRANI FIRDAUS: huhu..tahu x pe..memang x de mood pown..tp kena uat muka ada mood jugak ar..hehe..

adwafarahin said...

kerja sgt penat lah -___-

AinsHa=( said...

susah gak ye jadi pelajar u... ish2

Ika said...

@adwafarahin: penat x de penat sgt pown..tp keje 2 pening skit..mcm2 nak kena igt..:)

@AinsHa=(: pelajar u?? knp??

Copyright @ Syafiqah a.k.a Ika